Top
Regenton actie Midden - Delfland

Regenton actie gemeente Midden - Delfland


U heeft gebruik gemaakt van de regenton actie georganiseerd door de gemeente Midden – Delfland in samenwerking met Voertonnen.nl. Er wordt u een groene 168 – 170 liter regenton Storm aangeboden inclusief tuinslang kraan en zwarte standaard (voet). Voordat u het product in gebruik gaat nemen is het verstandig om onderstaande informatie en instructies aandachtig door te lezen.Belangrijke informatie ingebruikname regenton
De deksel van de regenton is voorzien van een kinderbeveiliging. Om de deksel van de regenton te kunnen halen moet u deze iets optillen en vervolgens indrukken. Op de deksel staat aangegeven waar het drukpunt zich bevindt.
De kraan bevind zich aan de onderkant van de deksel of los in de regenton. Aan de onderkant van de ton zitten aan beide zijden een zwarte afsluitdop. Met een platte schroevendraaier draait u deze voorzichtig tegen de klok in uit de regenton. In het schroefdraad draait u de kraan, zorg dat deze goed recht in de ton wordt geschroefd om beschadigingen te voorkomen.
De zwarte regenton standaard(voet) bestaat uit 3 – delen, deze schuift u eenvoudig in elkaar. Zorg bij het plaatsen / installeren van de regenton dat de ondergrond vlak is.

De 170 liter regenton Storm aansluiten op de regenpijp?De regenpijp is aangesloten op een afvoer (loopt de grond in)

Wanneer uw regenpijp de grond in loopt is deze in de meeste gevallen aangesloten op een afvoer. Wanneer u de regenton op deze regenpijp wilt aansluiten moet u deze onderbreken. U heeft hier een vulautomaat of regenpijp kraan voor nodig, die zorgen ervoor dat het regenwater in de regenpijp wordt opgevangen. Zit de regenton vol? Dan wordt het regenwater automatisch weer afgevoerd en loopt het zo terug de regenpijp in, zo kan uw regenton nooit overstromen. U heeft voor de Storm regenton de keuze uit;
 • Vulautomaat 70/80 mm of 90/100 mm
  Uw regenpijp heeft een diameter van 70/80 of 90/100 mm. De regenpijp zaagt u door en u plaatst de vulautomaat tussen de regenpijp. Komt de regenton verder dan 10 cm van de regenpijp te staan? Dan heeft u ook een verbinding set nodig om de vulautomaat te verlengen.
  Uitgebreide beschrijving...

 • Luxe vulautomaat met bladvanger 70/100 mm
  Geschikt voor regenpijpen met een diameter van 70/100 mm. Dit model heeft een geïntegreerde bladvanger en is voorzien van zomer en winters tand. De maximale afstand van de regenpijp naar de regenton bedraagt 26,5 cm en is niet te verlengen.
  Uitgebreide beschrijving...

 • Luxe regenpijp kraan 70/100 mm
  Geschikt voor regenpijpen met een diameter van 70/100 mm. Bij de luxe regenpijp kraan hoeft u de regenpijp niet door te zagen. De aansluiting is super makkelijk, het enige dat u hoeft te doen is een gat boren met de bijgeleverde gatenboor. Binnen 5 minuten geïnstalleerd, voorzien van zomer en winter stand.
  Uitgebreide beschrijving...

Regenpijp los boven de grond
De regenpijp is niet aangesloten op een afvoer (houdt boven de grond op)
Wanneer uw regenpijp niet op een afvoer is aangesloten houdt deze boven de grond op. In dit geval adviseren wij om de regenpijp rechtstreeks aan te sluiten op de regenton. Dit kunt u doen door een gat te boren in de deksel. Het regenwater loopt nu rechtstreeks van de regenpijp in de regenton. Het is wel raadzaam om een overloop set aan te sluiten. Zit de regenton vol? Dan loopt het water via de overloop set weg.
 • Overloop set
  Een overloop met slang kunt u bevestigen aan de zijkant van de Storm regenton, bij dit model zit aan beide kanten een aansluit mogelijkheid. Wanneer de regenton vol zit, zal het hemelwater automatisch afgevoerd worden. Tip: bestel extra meters slang en leg deze door de tuin. Prik een aantal gaatjes in de slang en het regenwater wordt gelijkmatig verdeeld over de tuin.
  Uitgebreide beschrijving...
 • Verbinding set
  U kunt de verbinding set gebruiken om gemakkelijk een vulautomaat aan te sluiten indien deze wat verder van de regenpijp komt te staan. Met de verbinding set kunt u ook 2 of meer regentonnen aan elkaar koppelen.
  Uitgebreide beschrijving...