Top
260 liter houten regenton Mokka
15% Korting
  • 260 liter houten regenton 1
  • E barrica regenfass
  • Bruine 260 liter houten regenton
  • 260 liter houten regenton oakwood
  • Bronzen regenton kraan
rating 5
(5 / 1 Reviews)
€ 265,00
224,95
185,91 excl. BTW
Verwachte levertijd: 1 tot 3 werkdagen

260 liter houten regenton - Mokka
Houten regentonnenDe 260 liter regenton Mokka wordt geleverd inclusief;
 15% extra korting op de regenton
 Gratis luxe bronzen aftapkraan t.w.v. € 35,-
 Regenton deksel

U wilt een houten regenton?

Neem dan een 260 liter Mokka regenton van kunststof omdat;
 Een kunststof regenton 3 tot 5 keer langer mee gaat dan hout
 Een Mokka voordeliger in aanschaf is t.o.v. een houten regenton
 Een kunststof regenton beter bestand is tegen wisselvallige weersomstandigheden
 Een Mokka onderhoudsvrij is, hout moet u elk jaar bewerken
 Een kunststof regenton minder snel verkleurd
 De Mokka niet van echt hout te onderscheiden is!

De 260 liter ''houten'' regenton Mokka is geproduceerd van kunststof, kwalitatief gezien één van de beste regenvaten op de markt. De 260 liter regenton Mokka is bestand tegen wisselvallige weersomstandigheden, vergeleken met echt hout gaat deze houtlook regenton 3 tot 5 keer langer mee en heeft deze geen onderhoud nodig. De luxe bronzen kraan installeert u door deze in het voorgeboorde schroefdraad te draaien, op de kraan kunt u indien gewenst een slang monteren. De Mokka regenton heeft twee aansluit mogelijkheden voor een kraan, helemaal onderin of op 35 cm hoogte, hierdoor hoeft u deze ton niet noodzakelijk op een verhoging (voet) te plaatsen en past er altijd een gieter onder. De regenton deksel draait u eenvoudig van de regenton af waardoor u ook van de bovenkant water uit te ton kunt scheppen. Doordat de deksel voorzien is van schroefdraad en naadloos aansluit met de ton lijkt het op een houten wijnvat die bestaat uit één gedeelte, echt een aanrader!

Technische specificaties
Inhoud 260 liter
Hoogte 930 mm
Diameter 650 mm
Materiaal Kunststof
Kleur regenton Mokka
Kleur deksel Mokka

Hoe sluit ik de 260 liter houten regenton aan op de regenpijp?

Het aansluiten van een 260 liter houten regenton op een regenpijp is redelijk eenvoudig en kan op verschillende manieren, hieronder een kort overzicht van de mogelijkheden:

  1. De regenpijp rechtstreeks in de regenton laten lopen
  2. Het plaatsen van een vulautomaat tussen de regenpijp en regenton
  3. Een regenpijp kraan plaatsen zoals op de foto
1. Indien u de Mokka regenton rechtstreeks wilt aansluiten op de regenpijp zonder onderbreking dan is dit mogelijk. Dit is een goede optie als uw regenpijp niet is aangesloten op een ondergrondse afvoer en het uiteinde van de pijp boven de grond uit komt. Snij of zaag een gat met dezelfde diameter als de regenpijp in het midden van de deksel. Zaag nu de regenpijp af op gewenste hoogte, wij raden aan om de pijp ongeveer 2,5 tot 5 cm in de ton te laten lopen. Tevens is het raadzaam om een overloop set aan te sluiten als u de 260 liter houten regenton op deze manier aansluit zodat het overtollige regenwater via een slang wordt afgevoerd als de waterton vol zit.
2. Wanneer u regenpijp heeft die de grond inloopt en dus is aangesloten op een ondergrondse afvoer raden wij aan om de pijp te onderbreken met een vulautomaat. Op deze manier loopt het water via de regenpijp in de 260 liter houten regenton en loopt het water weer terug de regenpijp in op het moment dat de waterton vol zit.
3. Een regenpijp kraan werkt op een zelfde soort manier als met een vulautomaat. U onderbreekt de regenpijp en laat het water de ton in lopen. Het verschil is dat u de regenpijp kraan zelf kunt afsluiten op het moment dat de regenton vol zit, over het algemeen is de kwaliteit van een regenpijp kraan ook beter en heeft u meer opties.

Regenton accessoires
Er zijn diverse accessoires beschikbaar voor regentonnen, onderstaande is slechts een beperkte selectie, zie regenton accessoires voor meer info en het complete overzicht.

Overloop set
Een overloop set zorgt ervoor dat wanneer de regenton vol zit niet overloopt met water, het regenwater loopt via de luxe bijgeleverde slang weg. Indien u de regenpijp rechtstreeks aansluit is een overloop set zeker aan te raden. Om de set aan te kunnen sluiten op de Wineman hoeft u enkel een gaatje boren bovenin de regenton, ongeveer 2,5 tot 5 cm onder de rand voor een optimaal resultaat. Tip: bestel extra meters slang en leg deze door de tuin. Prik een aantal gaatjes in de slang en het regenwater wordt gelijkmatig verdeeld over de tuin.

Verbinding set
U kunt de verbinding set gebruiken om gemakkelijk een vulautomaat aan te sluiten indien deze wat verder van de regenpijp komt te staan, daarnaast komt het aansluiten minder nauwkeurig omdat de slang flexibel is. Via de verbinding set kunt u ook 2 of meer regentonnen aan elkaar koppelen.

Vulautomaat
Met een vulautomaat onderbreekt u de regenpijp en laat u het regenwater de regenton in lopen. Op het moment dat de waterton vol zit loopt het regenwater terug de regenpijp in. Deze methode is met name zinvol als de regenpijp de grond in loopt en dus is aangesloten op een ondergrondse afvoer. Vulautomaten zijn verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen, de luxere uitvoering van een vulautomaat is een regenpijp kraan.


Reviews (1)
rating 5 (5 / 1 Reviews)

Leeflang (10-05-2017) rating 5 We hebben keurig op zaterdag en ook op tijd de regenton ontvangen. De ton ziet er prima uit en het boren van de gaten is een peulenschil. Kortom een blije en meer dan tevreden klant!

Type de code over