Top
350 liter houten regenton Big Wineman
27% Korting
  • 350 liter houten regenton big wineman
  • Houten regenton 350 liter big wineman
  • Houten regenton standaard 350 liter
rating 5
(4.7 / 3 Reviews)
€ 300,00
219,95
181,78 excl. BTW
Verwachte levertijd: 2 tot 5 werkdagen

350 liter houten regenton - Big Wineman
Houten regentonnenDe 350 liter houten regenton Big Wineman wordt geleverd inclusief;
 Gratis (zwarte) aftapkraan t.w.v. € 20,-
 Regenton deksel met handgreep
 Nu tijdelijke aanbieding  
 2 Big Wineman regentonnen met -30% extra korting
 Slechts € 209,95 per stuk
 De 2e Wineman regenton gratis thuisbezorgd
 Dit product wordt verzonden als XXXL pakket

U wilt een houten regenton?

Neem dan een 350 liter Big Wineman regenton van kunststof omdat;
 Een kunststof regenton 3 tot 5 keer langer mee gaat dan hout
 Een Wineman voordeliger in aanschaf is t.o.v. een houten regenton
 Een kunststof regenton beter bestand is tegen wisselvallige weersomstandigheden
 Een Wineman onderhoudsvrij is, hout moet u elk jaar bewerken
 Een kunststof regenton minder snel verkleurd
 De Wineman niet van echt hout te onderscheiden is!

Een grote houten regenton geproduceerd van hoogwaardige kunststoffen heeft vele voordelen t.o.v. echt hout. Dankzij de nieuwste productie technieken niet meer van echt te onderscheiden. De Big Wineman heeft een inhoud van maar liefst 350 liter en zal gezien zijn omvang een echte eye-catcher zijn in uw tuin. Is dit niet erg groot voor een houten ton horen wij u al zeggen? Nee zeker niet, voor een regenton geldt hoe groter hoe beter. In natte perioden wilt u zoveel mogelijk regenwater opvangen om deze in droge perioden te kunnen gebruiken. Wanneer u milieuvriendelijk wilt combineren met schoonheid en gemak dan is dit het regenton model waar u voor moet gaan. Volledig onderhoudsvrij, eenmaal aangesloten gaat de Big Wineman 3 tot 5 keer langer mee dan een echte houten ton zonder dat deze gaat lekken bij de kraan. Dit regenton model is gebaseerd op een antiek Frans wijnvat met de kleuren bruin en zwart die door elkaar heenlopen. Om het een ''Old'' look te geven zitten er plekken en vegen op de ton waardoor het een antieke uitstraling heeft. De deksel is makkelijk af te nemen waardoor u makkelijk water kunt scheppen. Via de kraan, die geleverd wordt met rubberen afdichtring, laat u makkelijk een gieter vollopen. Het aansluiten van de kraan is simpel, deze schroeft u op de schroefdraad van de regenton. Wij raden aan om de 350 liter regenton op een standaard te plaatsen. Op die manier maakt u optimaal gebruik van de capaciteit, past er een gieter onder en blijft er zo min mogelijk water onder in de ton staan. Waarom een echte houten regenton aanschaffen als de nadelen niet opwegen tegen de voordelen van een kunststof Wineman? Twijfel daarom niet langer en schaf vandaag nog deze prachtige 350 liter regenton Wineman aan, nu tijdelijk verkrijgbaar tegen een extra scherp tarief!

De nadelen van een houten regenton t.o.v. de kunststof Wineman;

 Duurder in aanschaf
 Heeft een zeer beperkte levensduur
 Moet u elk jaar bewerken om verrotting en verkleuring te voorkomen
 Het hout gaat werken waardoor het bij de kraan uiteindelijk gaat lekken
 Moet in de zomer vochtig zijn en in de winter droog, is dus eigenlijk helemaal niet geschikt voor opslag van water

Wat zeggen klanten over dit product?
A. Lisseveld'' Ik vind dat ding prachtig! Hij past ook goed bij onze tuin. De levering was keurig op tijd. Kraantje past perfect. Kortom: wij zijn zeer tevreden! ''
Ben Heezen; '' 2 tonnen besteld, waarvan 1 met standaard. Niet van echt te onderscheiden, al veel reacties gekregen ''
Meer klantervaringen vindt u onderaan de pagina.

Technische specificaties
Inhoud 350 liter
Hoogte 910 mm
Diameter 800 mm
Materiaal Kunststof
Kleur regenton Old brown
Kleur deksel Old brown
Hoogte standaard 320 mm
Diameter standaard max.790 mm
Kleur standaard Old brown

Hoe sluit ik de 350 liter houten regenton aan op de regenpijp?

Het aansluiten van een 350 liter houten regenton op een regenpijp is redelijk eenvoudig en kan op verschillende manieren, hieronder een kort overzicht van de mogelijkheden:

  1. De regenpijp rechtstreeks in de regenton laten lopen
  2. Het plaatsen van een vulautomaat tussen de regenpijp en regenton
  3. Een regenpijp kraan plaatsen
1. Indien u de Wineman regenton rechtstreeks wilt aansluiten op de regenpijp zonder onderbreking dan is dit mogelijk. Dit is een goede optie als uw regenpijp niet is aangesloten op een ondergrondse afvoer en het uiteinde van de pijp boven de grond uit komt. Snij of zaag een gat met dezelfde diameter als de regenpijp in het midden van de deksel. Zaag nu de regenpijp af op gewenste hoogte, wij raden aan om de pijp ongeveer 2,5 tot 5 cm in de ton te laten lopen. Tevens is het raadzaam om een overloop set aan te sluiten als u de 240 liter houten regenton op deze manier aansluit zodat het overtollige regenwater via een slang wordt afgevoerd als de waterton vol zit.
2. Wanneer u regenpijp heeft die de grond inloopt en dus is aangesloten op een ondergrondse afvoer raden wij aan om de pijp te onderbreken met een vulautomaat. Op deze manier loopt het water via de regenpijp in de 240 liter houten regenton en loopt het water weer terug de regenpijp in op het moment dat de waterton vol zit.
3. Aanbevolen! Een regenpijp kraan werkt op een zelfde soort manier als met een vulautomaat alleen hoeft u de pijp niet helemaal door te zagen, alleen een gaatje boren met de bijgeleverde boor is voldoende U onderbreekt de regenpijp en laat het water de ton in lopen. Het verschil is dat u de regenpijp kraan zelf kunt afsluiten op het moment dat de regenton vol zit, het is makkelijker aansluiten en werkt het geheel veel netter af.

Regenton accessoires
Er zijn diverse accessoires beschikbaar voor regentonnen, onderstaande is slechts een beperkte selectie, zie regenton accessoires voor meer info en het complete overzicht.

Regenton standaard
De regenton standaard van de Wineman is in dezelfde kleur en look als de regenton en loopt wat taps toe zodat het gewicht optimaal verdeeld wordt. Doordat u de regenton op een standaard plaatst komt deze hoger te staan waardoor u uit het laagste punt water kunt tappen. Op die manier blijft er geen water in de ton en kunt u het afgetapte regenwater makkelijk in een gieter laten lopen.

Overloop set
Een overloop set zorgt ervoor dat wanneer de regenton vol zit niet overloopt met water, het regenwater loopt via de luxe bijgeleverde slang weg. Indien u de regenpijp rechtstreeks aansluit is een overloop set zeker aan te raden. Om de set aan te kunnen sluiten op de Wineman hoeft u enkel een gaatje boren bovenin de regenton, ongeveer 2,5 tot 5 cm onder de rand voor een optimaal resultaat. Tip: bestel extra meters slang en leg deze door de tuin. Prik een aantal gaatjes in de slang en het regenwater wordt gelijkmatig verdeeld over de tuin.

Verbinding set
U kunt de verbinding set gebruiken om gemakkelijk een vulautomaat aan te sluiten indien deze wat verder van de regenpijp komt te staan, daarnaast komt het aansluiten minder nauwkeurig omdat de slang flexibel is. Via de verbinding set kunt u ook 2 of meer regentonnen aan elkaar koppelen.

Vulautomaat
Met een vulautomaat onderbreekt u de regenpijp en laat u het regenwater de regenton in lopen. Op het moment dat de waterton vol zit loopt het regenwater terug de regenpijp in. Deze methode is met name zinvol als de regenpijp de grond in loopt en dus is aangesloten op een ondergrondse afvoer. Vulautomaten zijn verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen, de luxere uitvoering van een vulautomaat is een regenpijp kraan.

Luxe chromen kraan 
De luxe chromen kraan geeft een extra elegante uitstraling aan de Wineman regenton. De chromen regenton kraan is groter dan de kunststof kraan en komt wat verder van de ton te staan wat zorgt voor meer comfort tijdens het aftappen van regenwater. Het installeren is heel eenvoudig, u hoeft deze alleen op de ton te schroeven. Extra handig, het is mogelijk om een slang te installeren op deze chromen regenton kraan.


1 of meer € 219,95
2 of meer € 209,95


Reviews (3)
rating 5 (4.7 / 3 Reviews)

Monique Niezen (30-09-2018) rating 5 Prima tonnen, ze zijn mooi. 1 staat op vaste plek en doet al goed dienst, met overloop naar riool, dus dat gaat goed. De ander stat op een tijdelijke plek, maar doet ook dienst. We zijn tevreden en krijgen leuke reacties van buren dat ze zo mooi zijn.

Jacqueline den Haan (23-07-2018) rating 4 Wij hebben 3 tonnen van 350 liter met overloopslang. 1 staat al op zijn plaats en heeft al een klein beetje regen kunnen opvangen. De andere 2 worden in het najaar geplaatst. Zo kan ik de tuin, vijver en dieren voorzien van regenwater.

Ardjan Slabbekoorn Yerseke (19-07-2018) rating 5 De regenton is goed aangekomen we zijn er erg blij mee je ziet bijna niet dat het een kunstof ton is, we hebben hem een mooi plaatje gegeven.
De grote viel ons erg mee voor 350 liter, alleen nu nog regen voor hij zijn dienst kan doen!!

Type de code over