Top
50 liter houten regenton Wineman greywash
26% Korting
  • 240 liter regenton wineman greywash
  • Houten regenton 50 liter grijs
  • Regenton wineman greywash 240 liter
  • Chromen kraan wineman
  • Wineman greywash met chromen kraan
  • Regenton standaard wineman greywash
rating 5
(4.4 / 8 Reviews)
€ 90,00
66,95
55,33 excl. BTW
Verwachte levertijd: 1 tot 3 werkdagen

50 liter houten regenton - Wineman greywash
Houten regentonnenDe 50 liter houten regenton Wineman greywash wordt geleverd inclusief;
 Gratis (zwarte) aftapkraan t.w.v. € 10,-
 Regenton deksel met handgreep
 Nu tijdelijke aanbieding  
 2 Wineman regentonnen met -28% extra korting
 Slechts € 64,95 per stuk
 de 2e Wineman regenton gratis thuisbezorgd

U wilt een houten regenton?

Neem dan een 50 liter Wineman regenton van kunststof omdat;
 Een kunststof regenton 3 tot 5 keer langer mee gaat dan hout
 Een Wineman voordeliger in aanschaf is t.o.v. een houten regenton
 Een kunststof regenton beter bestand is tegen wisselvallige weersomstandigheden
 Een Wineman onderhoudsvrij is, hout moet u elk jaar bewerken
 Een kunststof regenton minder snel verkleurd
 De Wineman niet van echt hout te onderscheiden is!

Een houten regenton gemaakt van zeer hoogwaardige kunststoffen. Zeer uniek en exclusief bij ons verkrijgbaar, de Wineman greywash. U ziet het tegenwoordig steeds meer, houten producten die voorzien worden van een moderne greywash. Deze prachtige houten regenton geproduceerd van kunststof is dankzij de nieuwste productie technieken niet van echt te onderscheiden, zelfs de structuur voelt aan als hout. In de houten regenton met een inhoud van 50 liter zitten de kleuren grijs, zwart en wit verwerkt. Doordat de regenton een ''buikje'' heeft lijkt het op een antiek Frans wijnvat maar dan modern uitgevoerd in de kleur grijs. De deksel is makkelijk af te nemen waardoor u makkelijk water uit de bovenkant kunt scheppen. Natuurlijk kunt u ook water aftappen uit de bijgeleverde zwarte aftapkraan (anders dan op de afbeelding). In de regenton zit op twee plaatsen een schroefdraad waar u de aftapkraan te gebruiken. Wij raden echter aan om de houten regenton op een standaard te plaatsen. Een kunststof regenton met een houtlook heeft een heel aantal voordelen in vergelijking met houten regentonnen. Waarom een echte houten regenton aanschaffen als de nadelen niet opwegen tegen de voordelen van een kunststof Wineman? Twijfel daarom niet langer en schaf vandaag nog een 50 liter Wineman greywash aan!

De nadelen van een houten regenton t.o.v. de kunststof Wineman;

 Duurder in aanschaf
 Heeft een zeer beperkte levensduur
 Moet u elk jaar bewerken om verrotting en verkleuring te voorkomen
 Het hout gaat werken waardoor het bij de kraan uiteindelijk gaat lekken
 Moet in de zomer vochtig zijn en in de winter droog, is dus eigenlijk helemaal niet geschikt voor opslag van water

Wat zeggen klanten over dit product?
Danny Terlingen'' Altijd een houten ton gehad en nu overgestapt op deze omdat ons een grijze ton ook wel leuk leek. Het is een hele mooie regenton en lijkt inderdaad op hout, al een aantal complimenten over gekregen. ''
Meer klantervaringen vindt u onderaan de pagina.

Technische specificaties
Inhoud 50 liter
Hoogte 485 mm
Diameter 400 mm
Materiaal Kunststof
Kleur regenton Greywash
Kleur deksel Greywash
Hoogte standaard 270 mm
Diameter standaard max. 455 mm
Kleur standaard Greywash

Hoe sluit ik de 50 liter houten regenton aan op de regenpijp?

Het aansluiten van een 50 liter houten regenton greywash op een regenpijp is redelijk eenvoudig en kan op verschillende manieren, hieronder een kort overzicht van de mogelijkheden:

  1. De regenpijp rechtstreeks in de regenton laten lopen
  2. Het plaatsen van een vulautomaat tussen de regenpijp en regenton
  3. Een regenpijp kraan plaatsen
1. Indien u de Wineman greywash regenton rechtstreeks wilt aansluiten op de regenpijp zonder onderbreking dan is dit mogelijk. Dit is een goede optie als uw regenpijp niet is aangesloten op een ondergrondse afvoer en het uiteinde van de pijp boven de grond uit komt. Snij of zaag een gat met dezelfde diameter als de regenpijp in het midden van de deksel. Zaag nu de regenpijp af op gewenste hoogte, wij raden aan om de pijp ongeveer 2,5 tot 5 cm in de ton te laten lopen. Tevens is het raadzaam om een overloop set aan te sluiten als u de 50 liter houten regenton op deze manier aansluit zodat het overtollige regenwater via een slang wordt afgevoerd als de waterton vol zit.
2. Wanneer u regenpijp heeft die de grond inloopt en dus is aangesloten op een ondergrondse afvoer raden wij aan om de pijp te onderbreken met een vulautomaat. Op deze manier loopt het water via de regenpijp in de 50 liter houten regenton en loopt het water weer terug de regenpijp in op het moment dat de waterton vol zit.
3. Een regenpijp kraan werkt op een zelfde soort manier als met een vulautomaat. U onderbreekt de regenpijp en laat het water de ton in lopen. Het verschil is dat u de regenpijp kraan zelf kunt afsluiten op het moment dat de regenton vol zit, over het algemeen is de kwaliteit van een regenpijp kraan ook beter en heeft u meer opties.

Regenton accessoires
Er zijn diverse accessoires beschikbaar voor regentonnen, onderstaande is slechts een beperkte selectie, zie regenton accessoires voor meer info en het complete overzicht.

Regenton standaard
De regenton standaard van de Wineman is in dezelfde kleur en look als de regenton en loopt wat taps toe zodat het gewicht optimaal verdeeld wordt. Doordat u de regenton op een standaard plaatst komt deze hoger te staan waardoor u uit het laagste punt water kunt tappen. Op die manier blijft er geen water in de ton en kunt u het afgetapte regenwater makkelijk in een gieter laten lopen.

Overloop set
Een overloop set zorgt ervoor dat wanneer de regenton vol zit niet overloopt met water, het regenwater loopt via de luxe bijgeleverde slang weg. Indien u de regenpijp rechtstreeks aansluit is een overloop set zeker aan te raden. Om de set aan te kunnen sluiten op de Wineman hoeft u enkel een gaatje boren bovenin de regenton, ongeveer 2,5 tot 5 cm onder de rand voor een optimaal resultaat. Tip: bestel extra meters slang en leg deze door de tuin. Prik een aantal gaatjes in de slang en het regenwater wordt gelijkmatig verdeeld over de tuin.

Verbinding set
U kunt de verbinding set gebruiken om gemakkelijk een vulautomaat aan te sluiten indien deze wat verder van de regenpijp komt te staan, daarnaast komt het aansluiten minder nauwkeurig omdat de slang flexibel is. Via de verbinding set kunt u ook 2 of meer regentonnen aan elkaar koppelen.

Vulautomaat
Met een vulautomaat onderbreekt u de regenpijp en laat u het regenwater de regenton in lopen. Op het moment dat de waterton vol zit loopt het regenwater terug de regenpijp in. Deze methode is met name zinvol als de regenpijp de grond in loopt en dus is aangesloten op een ondergrondse afvoer. Vulautomaten zijn verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen, de luxere uitvoering van een vulautomaat is een regenpijp kraan.

Luxe chromen kraan 
De luxe chromen kraan geeft een extra elegante uitstraling aan de Wineman regenton. De chromen regenton kraan is groter dan de kunststof kraan en komt wat verder van de ton te staan wat zorgt voor meer comfort tijdens het aftappen van regenwater. Het installeren is heel eenvoudig, u hoeft deze alleen op de ton te schroeven. Extra handig, het is mogelijk om een slang te installeren op deze chromen regenton kraan.


1 of meer € 66,95
2 of meer € 64,95


Reviews (8)
rating 5 (4.4 / 8 Reviews)

Theo (09-07-2018) rating 4 Regentonnen zijn snel en goed geleverd. Heb ze nog niet kunnen testen door de aanhoudende droogte. Zien er goed uit.

Gerda (27-05-2018) rating 4 Mooie regenton. Past mooi bij de overkapping. Alleen zit hij zo vol. Geen ervaring met regentonnen. Even kijken hoe we dit gaan oplossen.

Dries (15-03-2018) rating 5 Goed ontvangen en het is precies naar wens

Rooijendijk (06-11-2017) rating 4 Ik heb de regenton in goede staat en keurig op tijd ontvangen. Ik ben hierover super tevreden en zal dit zeker met kennissen delen

Stevens (12-03-2017) rating 5 Regenton Grey Wash besteld. Snelle en goede levering! Tevreden

Danny Terlingen (07-03-2017) rating 5 Altijd een houten ton gehad en nu overgestapt op deze omdat ons een grijze ton ook wel leuk leek. Het is een hele mooie regenton en lijkt inderdaad op hout, al een aantal complimenten over gekregen.

Anoniem (13-01-2017) rating 5 De kunststof houtstructuur regenton is van goede kwaliteit prijs verhouding. De levering en service van voertonnen.nl was snel en goed.

de koning (11-09-2016) rating 3 Mooi op tijd geleverd.
Jammer dat het schroefdraad in de ton voor het kraantje er niet goed in zit.
Nu moest ik bij de Praxis extra rubber ringen kopen omdat anders het kraantje niet verticaal in de ton geplaatst kon worden.

Reactie Voertonnen.nl
weet u zeker dat u de kraan goed heeft aangesloten? Alle modellen worden voor het wegsturen gecontroleerd en zouden geen probleem moeten hebben. Wilt u even contact opnemen met de klantenservice?

Type de code over