Top
Regenton accessoires
Kranen voor regenton
41% Korting

Regenton kraan

€ 10,00 € 5,95
Voor regentonnen en vaten

''3/4 schroefdraad
Keuze uit zwart of wit
Voor aftappen van vloeistof
Regenton tuinslang kraan 1
28% Korting

Regenton tuinslang kraan

€ 12,50 € 8,95
Voor regentonnen en vaten

''3/4 schroefdraad
Zeer voordelig geprijsd
Met koppeling voor tuinslang
Chromen tuinslang kraan
25% Korting

Chromen tuinslang kraan

€ 40,00 € 29,95
Geschikt voor regentonnen 

Zeer professionele uitstraling
Met koppeling voor (Gardena) tuinslang
Vulautomaat
14% Korting

Regenton vulautomaat

€ 15,00 € 12,95
Keuze uit 70 - 80 en 90 - 100 mm

Voor elk type regenton
Zeer voordelig geprijsd
Voorkomt overstroming
Vulautomaat harcostar
41% Korting

Vulautomaat Harco

€ 39,00 € 22,95
Voor regenpijpen 70 - 100 mm

Flexibele slang aansluiting
Ook voor vierkante pijpen
Beste prijs / kwaliteit
Vulautomaat 70 100 mm met bladvanger
38% Korting

Vulautomaat met bladvanger

€ 40,00 € 24,95
Voor regenpijpen 70 - 100 mm

Incl. verbindingset
Zomer en winterstand
Geïntegreerde bladvanger
Werking regenpijp kraan
31% Korting

Luxe regenpijp kraan

€ 65,00 € 44,95
Voor regenpijpen 70 - 100 mm

Kant en klare set
Professionele afwerking
Zeer eenvoudige installatie
Vierkante vulautomaat met bladvanger
38% Korting

Vierkante vulautomaat met bladvanger

€ 40,00 € 24,95
Voor vierkante regenpijpen

Incl. verbindingset
Zomer en winterstand
Geïntegreerde bladvanger
Overloop set
40% Korting

Overloop set

€ 15,00 € 8,95
Incl. koppelstuk
Keuze uit diverse lengtes
Vloeit overtollig regenwater af
Voorkomt dat de regenton overloopt
Verbinding set
35% Korting

Verbinding set

€ 20,00 € 12,95
Incl. koppelstuk
Keuze uit diverse lengtes
Verbind meerdere regentonnen
Maakt aansluiting vulautomaat eenvoudiger
Regenton filter
45% Korting

Regenton Filters

€ 9,00 € 4,95
Filter set bestaat uit 3 filters

Voorkomt zand,
bladeren en
vuil in uw regenton.
10 liter gieter
29% Korting

10 liter gieter

€ 7,00 € 4,99
Inclusief sproeikop
Regenton pomp 1
35% Korting

Regenton pomp

€ 115,00 € 74,95
1 jaar fabrieksgarantie gratis

Geluidsarm
Zeer krachtig
Geschikt voor elk type tuinslang

Regenton accessoires

Met alleen een regenton bent u er natuurlijk niet, u kunt diverse regenton accessoires aansluiten op uw waterton. Alle regentonnen die u bij Voertonnen.nl aanschaft zijn al voorzien van basic regenton accessoires waaronder een regenton kraan. Dit is uit te breiden met diverse producten naar wens en afhankelijk van de situatie in uw eigen tuin. Zo hebben wij diverse producten die antwoord geven op de vraag; hoe sluit ik een regenton aan op de regenpijp? Welke regenton kraan past er op mijn regenton? Kan ik een tuinslang aansluiten op mijn waterton?

Regenton kraan

Er zijn diverse regenton kranen verkrijgbaar. Bij iedere regenton leveren wij standaard een kraan of tuinslang kraan. Met een normale regenton kraan kunt u regenwater aftappen om een gieter te vullen. Met een tuinslang kraan kunt u normaal water aftappen en / of een (Gardena) tuinslang koppelen zodat u de tuin water kunt geven met een tuinslang. Deze regenton kranen zijn van kunststof, dit werkt in principe perfect. Wanneer u echt een kwaliteit kraan wenst kan een chromen tuinslang kraan aansluiten. Een chromen tuinslang kraan is van zeer hoge kwaliteit, robuust, geeft een extra elegante uitstraling en heeft een lange levensduur. Op de chromen tuinslang kraan kunt u natuurlijk ook een tuinslang koppeling klikken net als bij een kunststof kraan, 100% lekvrij!

De regenton aansluiten op een regenpijp

Wanneer u een regenton aanschaft gaat u deze in de meeste gevallen aansluiten op een regenpijp. Indien u geen regenpijp heeft adviseren wij een SMART regenton, deze vangt zelfstandig water op en heeft geen regenpijp nodig.

Een regenpijp die is aangesloten op een afwatering systeem

Wanneer uw regenpijp de grond in loopt is deze in de meeste gevallen aangesloten op een afwatering systeem. In dit geval adviseren wij om de regenpijp te onderbreken zodat er regenwater wordt opgevangen en wordt afgevoerd in de regenton. Hiervoor hebben wij diverse producten beschikbaar, waaronder een vulautomaat. Een vulautomaat onderbreekt de regenpijp en zorgt ervoor dat de regenton volloopt. Wanneer een regenton zijn maximale opvang capaciteit heeft bereikt voorkomt de vulautomaat dat de regenton overstroomd, het overtollige water wordt geloosd in de regenpijp. Indien u veel last heeft van bladeren adviseren wij een luxe vulautomaat met bladvanger. Deze zorgt ervoor dat het blad worden gescheiden van het regenwater waardoor uw afvoer niet verstopt raakt. Indien u in de winter het water toevoer wilt afkoppelen om bevriezing te voorkomen is een regenpijp kraan een goede optie. Een luxe regenpijp kraan is wat duurder in aanschaf maar is zijn geld meer dan waard. Het aansluiten is simpeler, u hoeft alleen een gaatje te boren in de regenpijp met behulp van de bijgeleverde gatenboor.

Een regenton aansluiten op een losse regenpijp

Wanneer uw regenpijp niet is aangesloten op een afwatering systeem zal deze boven de grond ophouden / uitkomen. In dit geval adviseren wij u om de regenpijp rechtstreeks boven of in de regenton uit te laten komen. Om te voorkomen dat de regenton overstroomd als het zijn maximale opvang capaciteit heeft bereikt kunt u een overloop set aansluiten. Een overloop set vloeit overtollig regenwater af. Indien uw regenton zich tussen of naast de tuin bevind kunt u de slang door de tuin leggen en aan de onderkant voorzien van gaatjes. Op die manier loopt het overtollige regenwater gecontroleerd weg in uw tuin.

Loopt uw regenwater regelmatig weg via een overloop set dan is het raadzaam om een tweede regenton aan te schaffen en deze aan elkaar te koppelen. Met een verbinding set kunt u twee regentonnen aan elkaar koppelen, de tweede regenton wordt pas gevuld als de eerste overloopt. Een verbinding set kan ook gebruikt worden om een regenton met een vulautomaat te verbinden. Het monteren van een vulautomaat komt dan minder nauwkeurig omdat de slang flexibel is, daarnaast kunt u hierdoor de regenton wat verder van de regenpijp plaatsen.