Top
Regenton vulautomaat
14% Korting
 • Vulautomaat
 • Vulautomaat regenton
 • Verbinding set met vulautomaat
 • Vulautomaat met verbinding set
rating 5
(4.8 / 22 Reviews)
€ 15,00
12,95
per stuk
10,70 excl. BTW
Verwachte levertijd: 1 tot 3 werkdagen

Regenton vulautomaat


 Nu met -14% extra korting !
 Keuze uit 70/80 mm en 90/100 mm

 Kan gebruikt worden bij elk type regenton
 Voorkomt dat de regenton overstroomd 
 Onderbreking voor de regenpijp de regenpijp 
 Vangt regenwater op uit de regenpijp en vloeit automatisch overtollig regenwater af
 TIP: sluit aan in combinatie met een verbinding set hierdoor komt de montage minder nauwkeurig

Zo goed als alle regenpijpen in Nederland hebben een diameter van 70 tot 80 mm, in enkele gevallen is dit 90 tot 100 mm. Wanneer u de regenton heeft aangesloten op de regenpijp bestaat de kans dat deze een keer vol zit. Met een vulautomaat voorkomt u dat de regenton overloopt, het water loopt nu via de automaat terug de regenpijp in. Als u een regenpijp heeft die is aangesloten op een afwatering systeem, dat wil zeggen dat de regenpijp de grond in loopt, dan is een vulautomaat zeer geschikt. Dit model vulautomaat is simpel te monteren en valt niet of nauwelijks op wanneer deze tussen de regenpijp bevestigd is.

Vulautomaat in combinatie met een verbinding set

Een verbinding set kunt u gebruiken indien u de regenton niet strak langs de regenpijp wilt of kunt installeren. De vulautomaat zelf heeft een overloop pijpje van circa 10cm. Wij raden aan om een verbinding set te gebruiken omdat dit makkelijker is aan te sluiten en de montage minder nauwkeurig komt. Een verbinding set is makkelijk tussen de vulautomaat en regenpijp te installeren. Haal het buisje los van het vulautomaat. Plaats aan één kant van de slang (verbinding set) een koppelstuk en schuif het buisje over de slang totdat deze tegen het koppelstuk aan komt. Lijm of kit het koppelstuk aan het buisje zodat deze waterdicht is. Schuif het buisje terug in de vulautomaat. Knip de slang indien gewenst op maat en schuif deze over het tweede koppelstuk. Plaats het koppelstuk door de regenton en draai aan de binnenkant de moer strak aan. Het water loopt nu via de vulautomaat door de slang de regenton in. Wanneer deze vol zit zal het overtollige water de omgekeerde weg bewandelen. U houdt als het goed is één moer over, deze heeft u niet nodig.

Stappenplan
 1. Haal het buisje uit de vulautomaat en installeer de vulautomaat op de gewenste hoogte tussen de regenpijp zoals aangegeven op de verpakking.
  Vulautomaat met verbinding set stap 1
 2. Haal de slang door de buis en plaats het zwarte koppelstuk op de slang.
  Vulautomaat met verbinding set stap 2
 3. De diameter van het koppelstuk is hetzelfde als het buisje, lijm of kit deze goed op elkaar zodat deze waterdicht op elkaar is aangesloten.
  Vulautomaat met verbinding set stap 3
 4. Plaats het buisje met slang terug in de vulautomaat, de aansluiting is nu klaar. Aan het uiteinde van de slang plaatst u het 2e koppelstuk welke u eenvoudig aan de regenton kunt bevestigen.
  Vulautomaat met verbinding set stap 4


Reviews (22)
rating 5 (4.8 / 22 Reviews)

A.Weiland (22-09-2018) rating 5 Snelle levering. Prima aan te sluiten. Wat wil je nog meer?

Anoniem (10-09-2018) rating 5 Snel geleverd, alles past perfect!

Rosink (04-09-2018) rating 5 De regenton is aangesloten.
Alles was perfect en snelle levering.
Top

Willy (03-09-2018) rating 5 Alles is goed aangekomen en is reeds geïnstalleerd - prima systeem en erg makkelijk.

Gerrit (23-08-2018) rating 5 Prima geleverd en geen problemen met aansluiting.
Werkt perfect!

Marjolein Wesselius-den Boer (23-08-2018) rating 5 De spullen zijn goed aangekomen en het aansluiten ging prima, ik wacht nu op de regen!

Yvonne (03-08-2018) rating 5 Prima beetje moeten aanpassen ,maar gelukt ook de overloopslang netjes in de regenpijp weggewerkt dus geen te veel water over de stenen top !!!!!!!!

De Vries (24-07-2018) rating 5 Aansluiten was een koud kunstje.
1 maal op een 70 mm pijp met verloop om hem mooi sluitend te krijgen.
1 maal op een 80 mm pijp, sloot direct mooi aan.
Heb er wel voor gekozen om de vulslang niet te gebruiken, maar met 40 mm een pijp te maken die met een rubber sok waterdicht sluit op de regenton.
Al met al mooi spul wat simpel te plaatsen is.
Zeer tevreden.

Anke (19-07-2018) rating 5 Het aansluiten Was erg makkelijk. In deze droge periode hebben we één bui gehad en het water liep er mooi in! Helemaal tevreden.

Homan (21-05-2018) rating 5 Het is een prima product en precies wat ik zocht. Hartelijk dank‼️

Marianne (15-05-2018) rating 5 We hadden een A-4tje met instructies wel handiger gevonden, maar kwamen er gelukkig zo ook wel uit.
Of de vulautomaat goed werkt weten we nog niet; we wonen nou net in dat stukje Nederland wat geen druppel gehad heeft met het noodweer.

Wim wijburg (30-10-2017) rating 5 Regenpijponderdeel snel ontvangen. Instructie was goed. Bevestiging ging redelijk makkelijk. Alleen wilde de regenpijp niet meewerken. Geen beweging naar beneden of naar boven. Na wat wrikken gelukt. De instructie van wat er gelijmd moest worden kan beter. Waar de slang de regenpijp in gaat had ik niet gelijmd. Dus een paar druppels. Had ik niet goed begrepen
Is opgelost en alles werkt perfect.

J.vanZeijl (30-10-2017) rating 4 3 tonnen aangesloten waarvan 1 direct met pijpje aan de tank en 2 met slangaansluiting
Bij een afvoerbuis van 70 mm is de vulautomaat te groot {80mm] en is daardoor niet mooi te plaatsen ,beter een paar verloopringen erbij leveren. verder is alles goed gemonteerd en werkt prima!!

Reactie Voertonnen.nl
Als u deze goed plaatst kan het net afgewerkt worden, alleen voor een mooiere afwerking is het beter om een vulautomaat met bladvanger of luxe regenpijp kraan te nemen. Dit product is voor klanten die functioneel boven uiterlijk verkiezen.

H.P. Oosterveer (18-08-2017) rating 4 Ik heb twee regentonnen 210 liter met vulautomaten geïnstalleerd. Werkt prima!
Lijmen van de slang op de vulautomaat was lastig omdat de 40mm PVC buis een redelijk dunne wand heeft en daardoor weinig contact oppervlak heeft met de dop op de buis. Tip: een PVC buisje met een dikkere wand maakt de bevestiging makkelijker.
De tonnen lopen snel vol. Zeer tevreden met de aankoop!

Van der Vaart (14-08-2017) rating 5 Alles is helemaal goed verlopen hoor,levering was goed en de regenton zit al bijna vol met regenwater.

Bloois (09-08-2017) rating 5 Alles is goed gegaan, levering, aansluitingen en het vullen ook dankzij de vele regen van afgelopen dagen.

Anoniem (23-07-2017) rating 3 Het was even puzzelen, maar heb het buisje met slang met pvc lijm aan de vul automaat gelijmd. Het werkt nu prima.

Pee (18-07-2017) rating 4 Den Haag!
Werkt naar behoren, zonder ton, met een lange 40mm buis om de plantjes aan de voorkant van het huis te bewateren.
Ik overweeg wel om de opstaande rand aan de binnenkant van de vulautomaat te verhogen, zodat de hoeveelheid water die naar de uitgaan wordt geleid wordt vergroot.

Anton (17-07-2017) rating 5 Spullen snel ontvangen. Had wat moeite om de slang in de vulautomaat vast te zetten, maar het is gelukt. Werkt goed!

Wout Verkade (07-07-2017) rating 5 de bestelling is prima aangekomen in Maasland.
Het was heel makkelijk om het aansluitset aan te sluiten op de regenton en wij zijn er heel blij mee.
Het systeem werkt perfect!!

Jos (03-07-2017) rating 5 De bestelde materialen zijn goed afgeleverd bij mij thuis in Schipluiden.
Ik heb de regenpijp kunnen koppelen aan de regenton en dat is goed gelukt.

Huisman (13-06-2017) rating 5 Geen probleem met aansluiten gat in de ton vergroot en rubber verloop 50/40 in de ton geplaatst en daarna met 40mm pvc naar de regenwater afvoer gemonteerd/ gelijmd.
Ton is vol met regenwater en functioneerd perfect.
Is een goede aankoop geweest.

Type de code over