Top
Verbinding set
35% Korting
 • Verbinding set
 • Opening regenton voor overloopset
 • Koppelen van een regenton dmv verbinding set
 • Verbinding set met vulautomaat
 • Vulautomaat met verbinding set
€ 20,00
12,95
per stuk
10,70 excl. BTW
Verwachte levertijd: 1 tot 3 werkdagen

Verbinding set voor regentonnen


 Elders €20 dit is ruim -35% extra korting !
 Luxe zwarte flexibele slang, keuze uit 0,5 - 1 - 2,5 - 5 of 10 meter
 2x Koppelstuk
 2x Bevestigingsmoer

 Kan gebruikt worden bij elk type regenton
 Makkelijk te monteren, binnen 5 minuten klaar voor gebruik
 Geschikt om één of meerdere regentonnen aan elkaar te koppelen
 Geschikt om een vulautomaat met een regenton te verbinden

De regenton verbinding set is verkrijgbaar met 1 - 2,5 - 5 of 10 meter slang. Indien u bijvoorbeeld 4,0 meter slang nodig heeft kunt u 5,0 meter bestellen en deze zelf op maat snijden. Luxe zwart geribbelde slang van hoge kwaliteit, voorkomt algengroei, redelijk buigzaam. Makkelijk te monteren op iedere regenton. Een verbinding set kunt u gebruiken om 2 of meer regentonnen te verbinden of om een vulautomaat aan te sluiten wanneer u een regenton niet strak langs een regenpijp kunt installeren. Als u een verbinding set in combinatie met een vulautomaat gebruikt raden wij aan om minimaal 1,0 meter slang te bestellen.

Hoe sluit ik een verbinding set aan op de regenton?

Een aantal regentonnen uit ons assortiment hebben twee openingen aan de zijkant bovenzijde waar u de verbinding set aan kunt bevestigen. Één opening kunt u bijvoorbeeld gebruiken voor het monteren van een vulautomaat of overloop set, de ander om (meerdere) regentonnen aan elkaar te koppelen. Indien een regenton geen of niet voldoende openingen heeft aan de zijkant bovenzijde dan kunt u ongeveer 5 cm onder de deksel een gat boren of snijden om de verbinding set te kunnen bevestigen. Zo creëert u eenvoudig en voordelig een grote regenton van bijvoorbeeld 420 liter. De opening is afgedicht met een dop die u kunt verwijderen, wip de dop met enig beleid vanuit de binnenkant uit de regenton. Vervolgens steekt u het koppelstuk door de opening en bevestigd de moer aan de binnenzijde. Mocht deze naar verloop van tijd iets gaan lekken dan kunt u er een rubberen ring of elastiek plaatsen (niet inbegrepen), afkitten aan de binnenzijde met siliconenkit is ook een optie.

Een verbinding set aansluiten in combinatie met een vulautomaat

Wanneer u een regenton aan gaat sluiten met een vulautomaat raden wij een verbinding set aan met minimaal 1.0 meter slang. Het monteren komt hierdoor minder nauwkeurig omdat de slang flexibel is, daarnaast heeft u meer speling en kunt u de regenton iets verder van de regenpijp plaatsen.
Haal het buisje los van het vulautomaat. Plaats aan één kant van de slang (verbinding set) een koppelstuk en schuif het buisje over de slang totdat deze tegen het koppelstuk aan komt. Lijm of kit het koppelstuk aan het buisje zodat deze waterdicht is. Schuif het buisje terug in de vulautomaat. Knip de slang indien gewenst op maat en schuif deze over het tweede koppelstuk. Plaats het koppelstuk door de regenton en draai aan de binnenkant de moer strak aan. Het water loopt nu via de vulautomaat door de slang de regenton in. Wanneer deze vol zit zal het overtollige water de omgekeerde weg bewandelen. U houdt als het goed is één moer over, deze heeft u niet nodig.

Stappenplan
 1. Haal het buisje uit de vulautomaat en installeer de vulautomaat op de gewenste hoogte tussen de regenpijp zoals aangegeven op de verpakking.
  Vulautomaat met verbinding set stap 1
 2. Haal de slang door de buis en plaats het zwarte koppelstuk op de slang.
  Vulautomaat met verbinding set stap 2
 3. De diameter van het koppelstuk is hetzelfde als het buisje, lijm of kit deze goed op elkaar zodat deze waterdicht op elkaar is aangesloten.
  Vulautomaat met verbinding set stap 3
 4. Plaats het buisje met slang terug in de vulautomaat, de aansluiting is nu klaar. Aan het uiteinde van de slang plaatst u het 2e koppelstuk welke u eenvoudig aan de regenton kunt bevestigen.
  Vulautomaat met verbinding set stap 4


Reviews (0)
Type de code over