Top
Vierkante vulautomaat met bladvanger
38% Korting
  • Vierkante vulautomaat met bladvanger
  • Vierkante vulautomaat
  • Aansluiting vierkante vulautomaat met bladvanger
rating 5
(5 / 1 Reviews)
€ 40,00
24,95
per stuk
20,62 excl. BTW
Verwachte levertijd: 1 tot 3 werkdagen

Vierkante vulautomaat met bladvanger


De vierkante vulautomaat met bladvanger wordt geleverd inclusief;
 38% extra korting op de vulautomaat
 Gratis verbinding set met 26,5 cm slang t.w.v. € 13,-

Vierkante vulautomaat met bladvanger

 Geintegreerde bladvanger
 Voorzien van zomer- en winterstand
 Makkelijk te installeren, beschrijving wordt meegeleverd
 Speciaal ontworpen om vierkante regenpijpen te onderbreken die zijn aangesloten op afwateringsystemen
 Geschikt voor de regenpijpen met afmetingen: 65 x 65 - 60 x 80 - 70 x 110 - 73 x 100
 Afstand van de regenpijp naar de regenton is maximaal 26,5 cm

Vierkante vulautomaat met bladvanger die speciaal is ontworpen voor vierkante regenpijpen. Dit model is universeel en geschikt voor vierkante regenpijpen met een afmetingen van 65 x 65, 60 x 80, 70 x 110 of 73 x 100 mm. Een vulautomaat vangt regenwater op uit de regenpijp en laat dit in de regenton lopen. Op het moment dat de regenton vol is wordt het overtollige water weer afgevoerd via diezelfde regenpijp, het voorkomt dat de regenton overloopt en hierdoor overstroomt. Deze methode is met name geschikt voor regenpijpen die in de grond lopen en zijn aangesloten op een afwateringsysteem. Bij de vierkante vulautomaat met bladvanger worden koppelstukken geleverd die passen op iedere regenton. Met deze set kan de regenton maximaal 26,5 cm van de regenpijp af komen te staan.

Geintegreerde bladvanger
Deze vierkante vulautomaat is voorzien van een geintgreerde bladvanger. De bladvanger zorgt ervoor dat er geen blad in de regenton loopt en voorkomt verstopping in de regenpijp. Dit model beschikt over een afneembare deksel waardoor u ten alle tijden de binnenzijde kunt reinigen.

Zomer- en winterstand
Deze vierkante vulautomaat heeft twee standen, een zomer- en winterstand. Indien u in de winterperiode de regenton leeg wilt laten lopen om bevriezing te voorkomen kunt u de vulautomaat afsluiten met de winterstand. Is de ergste vorst geweest? Dan stelt u deze weer in op de zomerstand d.m.v. een schuifknop.

Wat is de maximale afstand tussen de regenton en regenpijp?
De lengte van de overloop is maximaal 26,5 cm, dit betekend dat de afstand tussen de regenpijp en regenton maximaal 26,5 cm kan zijn. Deze set is wel in te korten tot elke gewenste afmetingen, verlengen is mogelijk maar niet eenvoudig, dit raden wij dan ook af.

Hoe installeer ik de regenton aan de regenpijp d.m.v. de vierkante vulautomaat met bladvanger?
Het aansluiten van de vierkante vulautomaat is redelijk eenvoudig aan de hand van de bijgeleverde beschrijving. Eerste bepaald u op welke hoogte de vulautomaat aan de regenton gekoppeld moet worden. Markeer de regenpijp op dezelfde hoogte als waar de aansluiting op de regenton moet komen. Nu gaat u de regenpijp doorzagen, maximaal 3 cm onder en 6,5 cm boven deze markering zodat de vierkante vulautomaat met bladvanger er tussen past. Haal nu het bovenste kapje van de vulautomaat en snij de opening net zo groot als de diameter van de regenpijp indien nodig. Plaats het kapje terug en de automaat is klaar om tussen de regenpijp geplaatst te worden. 
De slang van de verbinding set schuift u over de aansluiting van de vulautomaat totdat deze niet verder kan, dit gaat wat strak maar is nodig om de slang op zijn plek te houden. Aan het uiteinde van deze slang zit een koppelstuk met schroefdraad bevestigd die u in de regenton kunt schroeven, aan de binnenzijde van de ton kunt u indien nodig de moer bevestigen. De vierkante vulautomaat met bladvanger is nu aangesloten tussen de regenpijp en bevestigd aan de regenton, klaar voor het opvangen van gratis regenwater.


Reviews (1)
rating 5 (5 / 1 Reviews)

Marcel (06-06-2018) rating 5 We hebben 2 vierkante vulautomaten besteld en de bestelling werd snel geleverd. Op de verpakking staat duidelijk hoe je het moet monteren. We waren zo klaar.
Prima service en snel te woord gestaan door klantenservice.

Type de code over